Ambassadörer

Vi behöver vara många som engagerar oss i kampen mot utmattning. Därför är vi väldigt stolta att våra ambassadörer hjälper oss att sprida budskapet.

Sofia Ståhl

Läs mer

Håkan Ericsson

Läs mer

Sofia Ståhl

Sofia Ståhl, är PT-Fia med hela Sverige. Hon är uppväxt i hjärtat av vårt rike, Dalarna, men är numera bosatt i Stockholm. Sedan 2011 driver Sofia framgångsrikt eget företag där hon åtar sig uppdrag framförallt inom hälsa, livsstil och träning. Trots sina unga år har hon även hunnit författa två böcker, ”PT-Fias tio i topp” och ”Trappträning”.

Sofia medverkar ofta i media, är hälsoprofil för tidningen Amelia och har bland annat gästat TV4 Nyhetsmorgon och SVTs program Morgonstudion. På hennes omtalade blogg PT-Fia.se, förser hon dagligen sina tiotusentals följare med kloka tankar för att uppnå långsiktig hälsa. Framgångssagan med bloggen har inte passerat förbi obemärkt, 2016 vann hon priset för ”Årets Inspiratör” på Hälsopriset som instiftats av 2,6 miljoners klubben och 2017 belönades hon med en andra plats i kategorin ”Årets sociala medier profil” i samma pris. Nu senast är Sofia aktuell med sin podcast – Omänskligt, där hon tillsammans med samtalsterapeuten Anna Cederstam Krantz lyfter samhällsviktiga ämnen såsom psykisk ohälsa och utmattning.

Såhär säger Sofia om sitt Ambassadörskap:

När jag fick frågan om att bli ambassadör för Vägra väggen så kändes svaret helt självklart. Det känns så självklart att det nästan är svårt att motivera med ord. Utmattning är en hjärtefråga, dels på grund av mina egna erfarenheter och dels på grund av det stora samhällsproblem som det är. Utmattning eller utbrändhet (beroende på vad man väljer att kalla det) är fortfarande dränkt i okunskap, tabu och skam vilket leder till att många inte vågar söka hjälp, ignorerar kroppens varningssignaler för länge och många blir långtidssjukskrivna. Det finns fortfarande människor som uttrycker att det är ”en tjejgrej” -alltså inte lika viktigt som andra sjukdomar, trots att utmattning är vår största orsak till sjukskrivning. Vi behöver få ut informationen och hjälpa varandra!

Mer om Sofia hittar du på hennes Instagram och hemsida.

Instagram: www.instagram.com/ptfia
Hemsida: www.ptfia.se

Håkan Ericsson

Sommaren 2015 skrevs svensk idrottshistoria. Sveriges U21 landslag i fotboll hade vunnit sitt första EM-guld någonsin. Mannen bakom det framgångsrika lagbygget var Håkan Ericsson, en färgstark 57-åring från Norrköping med tidigare tränarerfarenhet från klubbar som Motala AIF, Nacka FF och klassiska IFK Norrköping.

Håkans framgångssaga har inte passerat obemärkt. Han har under åren fått ta emot utmärkelser som årets prestation, årets idrottsledare och årets lag i Sverige 2016. Utöver sitt avtryck inom svensk fotboll har Håkan arbetat som lärare vid Örebro Universitet, GIH samt varit ansvarig för Svenska Fotbollsförbundets ledarutbildningar.

Idag arbetar Håkan tillsammans med Sturebadet Health för att minimera ohälsan på svenska arbetsplatser via verktyget CHR, Corporate Health Responsibility som ska hjälpa företag att skapa en hållbar och långsiktig hälsostrategi.

Håkan har själv varit drabbad av utmattning. Med utgångspunkt i sina egna erfarenheter vill han förhindra att andra går samma öde till mötes. Med sitt ärliga och öppna sätt om utmattning spelar han därför en viktig roll i kampen mot vår tids stora hälsoutmaning.

Så här säger Håkan om att vara ambassadör för Vägra väggen

Att springa in i en vägg gör ont, klarar man det med sår som går att läka kan det vara en väg(g) till något nytt och bättre – men en del sår blir bestående skador.

Hinner man att undvika väggen i tid sparar det mycket lidande för dig personligen, för din omgivning och sparar samhället och företagen massa pengar som kan gå till mycket annat.

Därför vill jag vara en del av ”VÄGRA VÄGGEN”  – om min erfarenhet kan spara en människa att hamna där eller spara en krona som kan generera annan nytta har min resa betytt något mer än för mig själv.

Och för dig som hamnat där – det går att bli bäst i Europa när du kommit tillbaka.